Een prachtig groen gazon
Klik om te vergroten

Een prachtig groen gazon

Voor een nieuw aangelegd gazon is het belangrijk dat het na de aanleg minimaal twee weken goed natgehouden wordt. Dit geldt voor een aangelegd gazon met grasmatten, maar ook voor een ingezaaid stuk grond. Wanneer wij in de zomer een gazon aanleggen, is het van belang om het gras langere tijd vochtig te houden. Sproeien doet u het best in de avond, of heel vroeg in de ochtend, voordat de zon op uw gazon staat.

Een bestaand gazon moet onderhouden worden door regelmatig te wateren, één keer per week te maaien, op tijd en voldoende te bemesten, sproeien tegen onkruid en de kanten eens in de twee maanden af te steken. Ook moet het gazon eens per jaar geverticuteerd worden. Dit doen wij om alle dode grasdelen en mossen te verwijderen en de wortels wat lucht te geven. Eventueel kunnen wij de slechte plekken van uw gazon opnieuw inzaaien en dressen met een mengsel van zand en vruchtbare grond. Op deze manier kunnen wij ook eventuele kuilen die in de grasmat zijn ontstaan, opvullen.

Wanneer u een schaduwrijk gazon hebt, is het van belang dat wij het in het begin van het voorjaar (voor het verticuteren) voor u met ijzersulfaat bestrooien. Dit doen wij om mosvorming tegen te gaan. wanneer u dorre plekken in het gras heeft, dan bestaat de kans dat u last heeft van de emeltlarve. Dit is een dikke larve die de wortels van het gazon aanvreet, waardoor het gras dood gaat. Dit kunnen wij tegengaan door te bewateren met aaltjes. Deze aaltjes vallen de emeltlarven aan en eten ze op. Als de emelt verdwenen is, zullen de aaltjes afsterven.

Wilt u weten wat wij voor u kunnen betekenen, vul dan het contactformulier in.